GEORGETOWN, KY – It’s been a busy summer on campus for our facilities and maintenance personnel who have undertaken numerous renovation, restoration, repainting and repair projects in classroom buildings and residence halls as well as other campus locations. Kudos to all these hard-workers.

A total of 325 student dorm rooms were repainted over the summer. This was accomplished while working around a summer camp schedule which brought several hundred young people to campus for intensive academic and athletic activities.

With funds made available through a Brown Foundation grant, all hallways, rooms, and lobbies in Allen, Collier and Flowers were repainted; restrooms in the KA, KD, Lamb, Sigma, Pike, PHA, and Phi Tau houses were restored; three classrooms in Cooke Memorial were repainted with new ceiling tile and lighting added; and the Great Hall outside the Montgomery Cafe in Cralle Student Center was repainted.

Major repair work is underway on John L. Hill Chapel

Major repair work is underway on John L. Hill Chapel
(Photo: Bart Horne)

A grant from the Gheens Foundation along with alumni donations enabled the college to start installation of a new gutter system on the iconic John L. Hill Chapel, along with restoration and repainting of its steeple, patching of the slate roof, and replacement of brick at the Jackson Street entrance. Other repairs will be made as funds become available.

Alumni donations also funded the much-needed replacement of the roof on Davis-Reid Alumni Gym. That work is underway currently.

Students, faculty, and staff will enjoy a refurbished workout area in the Bush Fitness Center that better utilizes available space. Thanks to a grant from Humana Foundation, there’s new rubberized flooring, fresh paint on interior walls and additional equipment that includes the introduction to campus of CrossFit, a strength and conditioning program which will benefit users at no additional cost to them.

Another completed project this summer was renovation of The Store on the College Street level of Cralle Student Center. As part of that, approximately 1,000 feet of former bookstore space was enclosed to establish a new, more centralized location for the Bishop College Center/Office of Diversity, the entrance to which is between the dining area we call the “WOW Grille” and doors into The Store.